26 Aralık 2011 Pazartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA



                  Poğaça çok sevilen bir hamur işi , işyerindeki arkadaşlarımında isteği üzerine çok sık yaparım. :)


       
                              MALZEMELER


              . 1 su bardağı yoğurt
                1 su bardağı sıvı yağ
                yarım su bardağı süt ( ılık olması çok önemli )
                1 paket kabartma tozu
                1 tatlı kaşığı tuz
                1 yumurta ( akı hamuruna katılacak , sarısı üstüne sürülecek )
                aldığı kadar un

                    İÇ MALZEMESİ

             . Çökelek
             . yarım demet maydanoz


                    HAZIRLANIŞI

            .  Yoğurdu, yağı, yumurta akını, sütü  ve tuzu yoğurma kabında karıştıralım.
               kabartma tozunu ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
               hamurun üzerine nemli bir bez örtelim ve yarım saat dinlendirelim.
               daha sonra hamurdan küçük parçalar koparıp avucumuzun içinde açıp içine malzemeden koyup kapatalım ve yağlanmış fırın tepsimize dizelim.


                                          üstüne yumurta sarısı sürelim.   




                                                              çörek otu serpelim.



                                     önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN  :))

                           



  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder